4 Φυσικές Λύσεις για Απόφραξη Τουαλέτας

Στο άρθρο μας θα διαβάσετε φυσικές λύσεις για απόφραξη τουαλέτας. Αν φυσικά το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό θα πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικών (Αποφράξεις Χανιά), για να αποφύγετε χειρότερες ζημιές στο αποχετευτικό σας σύστημα.

1. Ξεβούλωμα τουαλέτας χρησιμοποιώντας νερό και αμμωνία

Αυτή η επιλογή είναι ένα βήμα προς τα πάνω από το καθαρό νερό ή το ξύδι και τα σκευάσματα μαγειρικής σόδας, αλλά είναι ακόμα πολύ πιο ασφαλές από τα εμπορικά προϊόντα. Η αμμωνία λειτουργεί καλά με βραστό νερό – ο συνδυασμός διασπά τα φράγματα και τα ξεπλένει.

Επειδή η αμμωνία παράγει καπνούς, βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο διαθέτει επαρκή εξαερισμό πριν προχωρήσετε.

Καθαριστικό νερού και αμμωνίας

 • Αναπνευστήρας
 • 1 ζευγάρι γάντια από καουτσούκ
 • 1 γαλόνι βραστό νερό
 • 1 φλιτζάνι αμμωνία
 • Γυαλιά ασφαλείας ή γυαλιά

Χρησιμοποιήστε το προστατευτικό εργαλείο, συμπεριλαμβανομένου του αναπνευστήρα, εάν ο χώρος δεν διαθέτει επαρκή εξαερισμό. Συνδυάστε την αμμωνία και το νερό και ρίξτε τα στην τουαλέτα. Αφήστε τα να παραμείνουν για μισή ώρα τουλάχιστον και, στη συνέχεια, ρίξτε ένα ακόμη λίτρο βραστό νερό μέσα στην αποχέτευση για να το καθαρίσετε.

2. Ξεβούλωμα τουαλέτας με DIY Organic Enzyme Drain Cleaner

Όταν έχετε ένα φράγμα που δεν ξεβουλώνει, ένα οργανικό καθαριστικό αποστράγγισης ενζύμων είναι μια εξαιρετική επιλογή. Πριν δοκιμάσετε μια εμπορική έκδοση, όμως, δοκιμάστε την εξ ολοκλήρου φυσική μας λύση. Είναι αξιόπιστο, αποτελεσματικό και πολύ πιο ασφαλές από τα καθαριστικά οργανικών ενζύμων που αγοράστηκαν από τα καταστήματα.

Τα οργανικά καθαριστικά ενζύμων αποστράγγισης περιέχουν συγκεκριμένα βακτήρια και ένζυμα που αγαπούν να τρώνε οργανική ύλη. Αυτά τα προϊόντα είναι όμως ακριβά. Πριν αγοράσετε το εμπορικό προϊόν του καταστήματος, δοκιμάστε να αναπτύξετε τη δική σας βακτηριακή λύση που τρώει φράγμα με την σπιτική συνταγή μας καθαρισμού ενζύμων.

DIY Οργανική συνταγή καθαρισμού αποχέτευσης με ένζυμα

 • 1 βάζο και καπάκι
 • 3 φλιτζάνια ξύδι
 • Φλούδες εσπεριδοειδών
 • ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα
 • 1 γαλόνι βραστό νερό
 • 1 ζευγάρι γάντια από καουτσούκ

Ρίξτε το ξύδι στο βάζο, προσθέστε τις φλούδες εσπεριδοειδών και κλείστε το καπάκι. Τοποθετήστε το δοχείο σε δροσερό, σκοτεινό μέρος και αφήστε το να παραμείνει για δύο εβδομάδες.

Όταν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το καθαριστικό, ρίξτε τη σόδα ψησίματος κάτω από την τουαλέτα. Στη συνέχεια, στραγγίστε τις φλούδες έξω από το ξύδι, και ρίξτε το ξύδι στην αποχέτευση. Περιμένετε για τουλάχιστον είκοσι λεπτά και ξεπλύνετε την τουαλέτα με βραστό νερό.
Εξοπλισμός οικιακής και εμπορικής απόρριψης απορριμμάτων.

4 Φυσικές Λύσεις για Απόφραξη Τουαλέτας

3. Ξεβούλωμα τουαλέτας με ένα σπιτικό τσουγκράνα

Μερικές φορές, πρέπει να ξέρετε πώς να ξεκολλήσετε μια τουαλέτα χωρίς ένα έμβολο. Μπορείτε να φτιάξετε ένα αυτοσχέδιο έμβολο από το καθημερινό πλαστικό περιτύλιγμα μεμβράνης.

Ένα έμβολο λειτουργεί δημιουργώντας ένα κενό και μπορείτε να αντιγράψετε τη δράση του με αρκετό περιτύλιγμα. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια υγιή ποσότητα περιτυλίγματος για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος, από το να κάνετε πεζοπορία για να βρείτε ένα έμβολο στη μέση της νύχτας ή κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας.

Δημιουργήστε σπιτικό εμβόλο

 • 1 ρολό τυπικού πλαστικού περιβλήματος
 • 1 ζευγάρι γάντια από καουτσούκ
 • 1 κουβά με ζεστό νερό

Φορέστε τα γάντια, τεντώστε το φύλλο μετά από το φύλλο του περιτυλίγματος περιτυλίγματος στην κορυφή του μπολ τουαλέτας. Καλύψτε πλήρως την κορυφή του μπολ – πρέπει να υπάρχει καλή σφραγίδα για να λειτουργεί σωστά το πλαστικό περιτύλιγμα.

Πιέστε προς τα κάτω το περιτύλιγμα περιτυλίγματος πάνω από το κέντρο του μπολ με αρκετή δύναμη για να πιέσετε τον αέρα προς τα κάτω αλλά όχι τόσο ώστε να σπάσετε το πλαστικό. Επαναλάβετε την κίνηση μέχρι να αποκολληθεί το φράγμα.

4. Φτιάξτε ένα φίδι για ξεβούλωμα τουαλέτας DIY από μια κρεμάστρα καλωδίων

Ένα φίδι τουαλέτας είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο για τον καθορισμό μιας φραγμένης τουαλέτας. Αν γίνει σωστά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φίδι για να απομακρύνετε τα φράγματα χωρίς να καταστρέψετε την τουαλέτα ή τους αγωγούς.

Δεν μπορεί ο καθένας να έχει ένα εμπορικό φίδι αποστράγγισης στο σπίτι. Απλώς χρειάζεστε λίγη εφευρετικότητα για να φτιάξετε ένα φίδι από αντικείμενα οικιακής χρήσης, ωστόσο – εδώ μπορείτε να ξεβουλώσετε την τουαλέτα με ένα φίδι κατασκευασμένο από μια κρεμάστρα.

DIY Φίδι τουαλέτας

 • 1 ζευγάρι γάντια από καουτσούκ
 • 1 μεσαίου μεγέθους κουρέλι
 • 1 κρεμάστρα καλωδίων
 • 1 ζεύγος πένσα
 • 1 ρολό ταινίας αγωγών

Χρησιμοποιήστε τις πένσες για να ξετυλίξετε την κρεμάστρα και στρίψτε το ένα άκρο του καλωδίου σε βρόχο για να χρησιμεύσει ως λαβή. Τυλίξτε το πανί γύρω από το άλλο άκρο και ασφαλίστε το με ταινία μονωτική. Φορώντας τα γάντια, χειριζόμαστε προσεκτικά το χέρι του φιδιού στο τέλος της αποχέτευσης τουαλέτας.

Περιστρέψτε το καλώδιο να ασκεί σταθερή πίεση. Τραβήξτε το φίδι έξω τακτικά, και αφαιρέστε και απορρίψτε τυχόν συντρίμμια από το τέλος. Συνεχίστε μέχρι να αποκολληθεί το φράγμα.

Ενημερωθείτε για περισσότερες φυσικές λύσεις από τις Αποφράξεις Χανιά.

Δείτε περισσότερες λύσεις Απόφραξης: